Er det kjedelig å pugge? Prøv Quizlet!

flashcards puggekort quizletOrdet og handlingen knyttet til pugge er hatet blant mange. Det å sitte å repetere noe til hjernen husker det er noe man ofte tenker på som utrolig kjedelig. Allikevel mener jeg at man er nødt til å pugge litt. Hjernen har godt av det. Selv om all slags informasjon gjemmer seg i internettjungelen noen få tastetrykk unna, gir det en veldig god følelse når man vet noe. Nå har svaret kommet. Svaret er Quizlet. Pugging trenger ikke lenger være synonymt med kjedelig. Å pugge kan faktisk være gøy.

Jeg vet at det høres for godt ut til å være sant. Da jeg for første gang leste om denne siden  i bloggen norsklærer med digitalt grensesnitt, tenkte jeg det samme. Gleden var derfor stor når jeg senere logget meg på www.quizlet.com og begynte å prøve meg fram. Quizlet er et gratis program som er bygget opp rundt konseptet puggekort (flashcards). Som lærer oppretter du klasser for ulike grupper og fag. Elevene logger inn med brukernavn og passord og spør deretter om å bli medlemmer i de ulike gruppene på samme måte som man sender en venneforespørsel på Facebook. Inne i gruppene legger du til sett. Et sett består av begreper og forklaringene som elevene kan øve på. Quizlet har flere funksjoner som gjør puggingen variert. I tillegg har Quizlet en prøvefunksjon med ulike oppgaver som gjør at elevene kan sjekke om de virkelig kan ordene. De kan ikke lure seg selv, og lærer også studieteknikker.

quizlet

Jeg har brukt Quizlet i litt over et år og er fortsatt veldig fornøyd.  Jeg jobber på eksamensrettet grunnskole for voksne der majoriteten er voksne innvandrere. Ordinnlæring står veldig sentralt i alle fag, og Quizlet gjør det mulig å jobbe med flere ord enn tidligere. Dette er til og med en av de programmene som “gir tid”. Hvis jeg bruker 10 minutter på å lage et sett, kan elevene bruke Quizlet til læring i 30 minutter eller mer før de begynner å gå lei. Det er det motsatte av opplevelsen jeg for eksempel har hatt med prøveverktøyet i Fronter hvor jeg bruker over en time på å lage noe elevene jobber med i 20 minutter. Det beste er at elevene med Quizlet kan jobbe både i timen og hjemme. Quizlet har til og med en app som gjør at de kan øve på bussen.

Mine siste ord i dette blogginnlegget blir et råd til deg. Om du ikke har prøvd Quizlet allerede , prøv det. Jeg tror du kommer til å like det. Jeg kommer tilbake med mer detaljer om funksjonene i Quizlet senere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*