Å synliggjøre elevenes arbeid

prosjekt4Skole er beinhardt arbeid, både for elever og lærere. Hver time er ment å være et skritt fremover. Det er sjelden det som skjer i klasserommet kun er en aktivitet. Vi har ikke tid til aktiviteter for aktivitetens skyld. Vi må nå målet vårt som er økt kunnskap, eksamen, videre skolegang, enda mer kunnskap og aktivt arbeidsliv. Det er sjelden de som ikke er tilstede i klasserommet vet hva som skjer innenfor klasserommets fire vegger. Nettopp derfor er det av og til så gøy å vise dette utenfor klasserommet. Jeg synes at dette har flere fordeler.

For det første får teksten en ekstra funksjon når den blir sluppet fri og delt. Den blir ekte. For det andre ser elevene at det de produserer har en verdi. Det er interessant for andre å lese deres tekster. For det tredje kan verden utenfor klasserommet se hva vi gjør innenfor kokongen vår. Å dele det som skjer i klasserommet kan bidra til inspirasjon og gjør skolen mer levende. Er det noe en skole bør være så er det nettopp levende.

Jeg synes det er så gøy at klassen min i forrige uke kunne vise frem resultatet av vårt arbeid med dikt og vikingtid. Resultatet ble  dikt om vikinger og vikingtiden. Jeg synes resultatet ble veldig bra. Jeg er som ei stolt myrsnipe når det kommer til klassen min.

prosjekt3

prosjekt2

4 thoughts on “Å synliggjøre elevenes arbeid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*